Jessen supersuosittu lasagne – näin helppoa se on tehdä kotona! #isientekemääruokaa

Lasagnen tekemisen ei tarvitse olla poskettoman työlästä, sillä esimerkiksi valkokastikkeen voi valmistaa ripeästi pikasuurusteella, ja bolognesen ainekset voi jauhelihan ruskistamisen jälkeen vain sekoittaa keskenään ja keittää kastikkeen kypsäksi. Uutta makua lasagne saa ripauksesta kanelia ja maustepippuria.

Uusi kokkausohjelma #isientekemääruokaa starttaa jaksolla, jossa keittiömestari Jesse Söderlund valmistaa supersuon saanutta lasagneaan. Kyseinen lasagne on myynnissä Jesse’s Dine -ravintolan #isientekemääruokaa -tuotesarjassa, ja se on asiakkaiden ehdoton suosikki.

Tällä reseptillä lasagnen tekeminen onnistuu helposti myös kotona!

Katso video tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=wwy5EclgHYU&t=3s

#isientekemääruokaa -kokkausohjelma kuvataan Jesse’s Dine -ravintolassa Skanssissa, ja ohjelman ohjauksesta ja kuvauksesta vastaa Jouni Kuru Brave Teddy -yrityksestä. Ohjelman toimittajana ja tuottajana toimii Heli Nieminen.
Ohjelman löydät Youtubesta tunnisteella #isientekemääruokaa, ja luvassa on uusi jakso joka viikko!

 

Isien tekemä lasagne

Tarvitset lasagnea varten ison vuoan ja 8 lasagnelevyä.
Tee ensin bolognese-kastike, sitten valkokastike ja sitten pääset kokoamaan lasagnea.

Bolognese-kastike

400 g HK:n Nauta-viljaporsas -jauhelihaa
1 pieni porkkana raastettuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
0,5 dl soijakastiketta
400 g tomaattimurskaa
0,4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl valkosipulimurskaa tai  1 kynsi valkosipulia hienonnettuna

Laita jauheliha kuumalle ja kuivalle pannulle, ja paista kolmisen minuuttia.
Lisää loput raaka-aineet ja keitä kastiketta kovalla lämmöllä 10 minuuttia.

Valkokastike

4 dl Arlan kahvimaitoa
4 dl Arlan vispikermaa
1 kasvisliemikuutio
½ tl maustepippurijauhetta
½ tl kanelia
5 rkl Maizena-pikasuurustetta

Laita kaikki ainekset paitsi pikasuuruste kattilaan.
Kiehauta, ja lisää pikasuuruste koko ajan sekoittaen.
Kiehauta ja keittele viitisen minuuttia.

Kokoa lasagne:
Laita vuoan pohjalle bolognese-kastiketta, sitten lasagnelevyjä, uudelleen bolognesea, valkokastiketta ja juustoraastetta. Toista kolme kertaa. Päällimmäiseen kerrokseen ei tule enää bolognesea, vaan vain valkokastiketta ja juustoraastetta.

Kypsennä lasagnea 150 asteessa noin tunti.
Koristele valmis annos tuoreilla DeliVerden yrteillä.