Maailman nopeimmat lihapullat – näihin tarvitset vain kolme raaka-ainetta #isientekemääruokaa

Kukapa ei rakastaisin lihapullia? Lihapullat maistuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ne sopivat niin arkiruuaksi kuin juhlapöydän tarjoiluiksikin.

Keittiömestari Jesse Söderlundin luotsaaman uuden #isientekemääruokaa – kokkiohjelman kolmannessa jaksossa tehdään maailman nopeimmat lihapullat, joihin tarvitaan vain kolme ainetta!

Lihapullien salaisuus on maustaminen – mutta nyt ei tarvitse häärätä monen eri maustepurkin kanssa. Tähän lihapullataikinaan nimittäin sujahtaa jauhelihan lisäksi yksi ranskalainen sipulikeittopussi ja yksi purkki kermaviiliä – ja se on siinä. Näiden salaisten ainesosien ansiosta lihapullissa on sekä makua ja mahtava rakenne.

Lihapullille valmistetaan myös maukas kastike, joka sekin on maailman helpoin: siihen tulee vain vettä, kermaa ja lihaliemikuutio. Koska pullat kypsyvät kastikkeessa, niitä ei tarvitse paistaa pannulla läpikypsäksi ja ruuanlaitto nopeutuu. Jos et halua tehdä kastiketta, paista silloin lihapullia pannussa pidempään ja tarkista niiden kypsyys ennen tarjoilua.

Tarjoile lihapullat vaikkapa perunamuusin, riisin tai pastan kera.

Katso video tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=w7r-tUlzYkc

#isientekemääruokaa -kokkausohjelma kuvataan Jesse’s Dine -ravintolassa Skanssissa, ja ohjelman ohjauksesta ja kuvauksesta vastaa Jouni Kuru Brave Teddy -yrityksestä. Ohjelman toimittajana ja tuottajana toimii Heli Nieminen. Ohjelman löydät Youtubesta tunnisteella #isientekemääruokaa, ja luvassa on uusi jakso joka viikko!

Maailman nopeimmat lihapullat

Lihapullat:
500 g jauhelihaa
1 pss ranskalaista sipulikeittoa 
100 g kermaviiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta noin 20 lihapullaa ja paista ne pannulla voissa. Voita tarvitset noin ruokalusikallisen. Kääntele pullia pannulla, kunnes ne saavat väriä.

Kastike:
2 dl kermaa
2 dl vettä
0,5 -1 lihaliemikuutio

Kaada kerma ja vesi paistinpannulle, murusta joukkoon haluamasi määrä lihaliemikuutiota. Lisää lihapullat kastikkeeseen, ja anna pullien kypsyä miedolla lämmöllä noin seitsemän minuuttia. Tarkista pullien kypsyys.

Koristele annos tuoreilla yrteillä. Seuraa #isientekemääruokaa Facebookissa!